Принципи діагностування нецільового використання земель - Мартин, А. Г.; Чумаченка, О. М.; Кривов'яз, Є. В. (Land Management, Cadastre and Land Monitoring, 2017)
Запропоновано систему ефективних принципів діагностування нецільового  використання земель, які враховують найбільш проблемні аспекти ведення  земельного господарства, пов’язані із забезпеченням екологічних, економічних  і соціальних потреб держави, землевласників та землекористувачів.