Контурно-меліоративна організація території як система заходів щодо збереження продуктивності агроландшафтів - Мартин, А. Г.; Шевченко, О. В. (Land Management, Cadastre and Land Monitoring, 2017)
У статті розкрито поняття агроландшафту, а також ряд заходів, які забезпечують стійкість агроландшафтних систем, здатних до самовідновлення своїх якісних і кількісних характеристик визначено. Досліджено вплив контурно -меліоративної організації території на збереження продуктивності агроландшафтів.