Фактори перезволоження сільськогосподарських угідь та їх вплив на економічну ефективність використання земель - Бутенко, Є. В.; Харитоненко, Р. А. (Land Management, Cadastre and Land Monitoring, 2017)
Розглянуто наслідки перезволоження, заболочення та засолення сільськогосподарських земель на Поліссі. Виявлено фактори розвитку негативних процесів земель  локального рівня за матеріалами дистанційного зондування землі. Розраховано сільськогосподарські збитки та зміна ринкової вартості земель завдяки заходам із  зменшення прояву деградаційного процесу. Здійснено розрахунок затрат на відновлення і реконструкцію існуючих меліоративних систем.