Формування систем раціонального сільськогосподарського землекористування в Київському поліссі - Барвінський, А. В. (Land Management, Cadastre and Land Monitoring, 2017)
Визначені першочергові заходи щодо ефективного використання і відтворення  продуктивного потенціалу земельних угідь на регіональному рівні. Обгрунтовано необхідність комплексного застосування агромеліоративних заходів для  відтворення продуктивності основних ґрунтів Київського Полісс.