Науково-методичні підходи до природно-сільськогосподарського, еколого-економічного, протиерозійного районування (зонування) земель - Осипчук, С. О. (Land Management, Cadastre and Land Monitoring, 2017)
Удосконалено науково‐методичні підходи до природно‐сільськогосподарського, екологоекономічного та протиерозійного районування (зонування) земель  України, оскільки виникла потреба в уточненні попередніх Схем районування, що зумовлено, насамперед, змінами, які відбулися за час земельної реформи. Відповідно до удосконалених науково‐методичних підходів та розроблених  критеріїв здійснено природносільськогосподарське, ерозійне та екологоекономічне районування території України на загальнодержавному рівні