Державні стандарти, норми і правила як механізм формування інституційного середовища територіального планування землекористування - Дорош, Й. М.; Дорош, О. С. (Land Management, Cadastre and Land Monitoring, 2017)
Доведено, що створення узгодженої системи національних стандартів, норм  та правил є важливим механізмом територіального планування землекористування для забезпечення сталого землекористування, запропоновано шляхи  її оновлення. Обґрунтовано, що нормативи необхідно зосередити в єдиній  системі нормативно‐правових актів як у сфері землеустрою, так і у сфері  охорони земель (ЄСНПА).