Підвищення протиерозійної стійкості ґрунтів легкого гранулометричного складу в агроландшафтах Полісся - Барвінський, А. В. (Land Management, Cadastre and Land Monitoring, 2017)
Показано залежність основних фізичних характеристик, які визначають стій‐ кість дерново‐підзолистих ґрунтів легкого гранулометричного складу до водної ерозії, від вмісту гумусу та насиченості вбирного комплексу кальцієм. Обґрунтовано алгоритм підвищення протиерозійної стійкості ґрунтового покриву як основи збалансованого функціонування сучасних агроландшафтів.