Використання ГІС в дослідженнях антропогенних трансформацій басейнів малих річок (на прикладі річки Коропець) - Андрейчук, Ю. М.; Андрейчук, Є. М.; Ковальчук, І. П. (Land Management, Cadastre and Land Monitoring, 2017)
Розглянуто питання використання ГІС‐технологій в оцінюванні трансформаційних змін в межах басейнових систем малих річок, що реалізовано на прикла‐ ді лівобережної подільської притоки Дністра ‐ річки Коропець. Запропоновано  методику автоматизованого розрахунку ступеня антропогенного навантаження на природне середовище в межах підбасейнів. Проведено аналіз геопросторового поширення досліджуваного показнка та оцінено прогнозні зміни  оптимізованої структури землекористування з точки зору ґрунтозахисних, протиерозійних і водоохоронних заходів.