Ефективність використання сільськогосподарських земель на основі формування ерозійної моделі регіонального рівня - Бутенко, Є. В.; Харитоненко, Р. А.; Фесан, І. В. (Land Management, Cadastre and Land Monitoring, 2017)
Проведено загальну характеристику деградаційних процесів на регіональному  рівні. Встановлено залежність між коефіцієнтами за властивостями сільськогосподарських угідь та значенням індексу збереження грунтів. Розраховано  збитки по основних сільськогосподарських культурах внаслідок використання  орних земель, які відносяться до деградованих та малопродуктивних. Запропоновано заходи по відновленню ефективності використання цих земель.