Деградація та заходи ревіталізації земель України - Будзяк, О. С. (Землеустрій, кадастр і моніторинг земель, 2017)
Проаналізовано основні чинники деградації земель в Україні. Визначено їхню питому вагу. Обґрунтовано різні ступені порушення земель. Накреслено захо‐ ди щодо ревіталізації (відновлення) земель залежно від ступеня їхнього порушення.