Застосування дистанційних методів зондування землі для виявлення та мінімізації наслідків деградаційних процесів - Бутенко, Є. В.; Погоріла, Ю. М. (Землеустрій, кадастр і моніторинг земель, 2017)
Досліджено територію Харківської області. Проаналізовано використання матеріалів дистанційного зондування землі (Д33) для оперативного виявлення деградаційних процесів. Порівняно статистичні дані оперативного контролю за матеріалами Д33 та державного управління земельними ресурсами. Дано пропозиції шодо використання матеріалів дистанційного зондування землі для оперативного моніторингу деградаційних процесів.