Моніторинг контурно-меліоративних заходів: сучасний стан та ефективність - Бутенко, Є. В.; Якимовська, Н. В. (Землеустрій, кадастр і моніторинг земель, 2017)
Розглянуто проблему здійснення моніторингу впровадженої системи контур‐ но‐меліоративних заходів, спрямованих на зменшення прояву деградаційних процесів і досягнення економічної ефективності в результаті оперативного виявлення та запобігання наслідкам негативних процесів при використанні земельних ресурсів.