Окремі аспекти сучасних проблем боротьбиз деградацією земель та опустелюванням в Україні - Третяк, В. М.; Мовчан, М. М. (Землеустрій, кадастр і моніторинг земель, 2017)
Обґрунтовано, що першочерговими напрямами вирішення сучасних проблем боротьби з деградацією земель та опустелюванням в Україні є удосконалення законодавчо-нормативної бази, визначеної проектом Національного плану дій щодо боротьби з деградацією земель та опустелюванням.