Проблеми деградації рекреаційних та природоохоронних територій м. Києва та оцінка втрат біорізноманіття в контексті майбутньої інтеграції до мережі ЄС NATURA 2000 - Derkulskyi, R. (Землеустрій, кадастр і моніторинг земель, 2017)
Проаналізовано відповідність принципів побудови екомереж в Україні та ЄС в контексті Директиви ЄС № 92/43/ЄС. Визначені втрати біологічного різноманіття та висвітлені основні проблеми деградації рекреаційних та природоохоронних територій м. Києва. Ключові слова: біологічне різноманіття, екомережа, програма NATURA 2000, біотоп, деревостан, фітоценоз, трав’яний покрив, ландшафт, рекреаційне навантаження.