Основні підходи до проектування землекористування структурних елементів місцевої екомережі - Tretiak, V.; Hun'ko, L. (Землеустрій, кадастр і моніторинг земель, 2017)
Розглянуто теоретико-методологічні засади проектування екомережі України в контексті розвитку природоохоронного землекористування. Викладено основні підходи до проектування землекористування структурних елементів екомережі, методику землевпорядного проектування землекористування структурних елементів екомережі на місцевому рівні. Ключові слова: землекористування, екологічна мережа, землевпорядне проектування, ключові території, ландшафт.