Нові підходи до територіального планування в Україні з врахуванням децентралізаційних процесів та досвіду Австрії - Dorosh, A. (Землеустрій, кадастр і моніторинг земель, 2017)
На основі опрацювання наукових публікацій, законодавчих норм щодо просторового планування в Австрії, територіального планування в Україні, їх зіставленні, виявлено, що система планування території останньої потребує концептуальних змін. Запропоновано перейти на ієрархічну систему територіального планування, відмовитись від розмежування на містобудівне й землевпорядне територіальне планування та оновити інструменти цього процесу на місцевому рівні (на рівні територіальних громад). Ключові слова: територіальне планування, територіальні громади, просторове планування, рівні планування, територіальний розвиток