Інтерактивне навчання: переваги і недоліки - Kustovska, O.; Svidenyuk, A. (Землеустрій, кадастр і моніторинг земель, 2017)
У статті обґрунтовано використання інтерактивних технологій у навчальному процесі вищого навчального закладу, що дає змогу розвивати нестандартне мислення студентів, відійти від стереотипів, розвиває уяву, комунікативні вміння й навички, інтелектуальну, емоційну, мотиваційну та інші сфери особистості. Реалізуючи технологічні принципи навчання, інтерактивна педагогічна технологія передбачає і інтерактивність комп’ютерних засобів навчання, і інтерактивність організації педагогічного процесу, коли базовим концептуальним положенням визначено навчання на основі інтерактивного спілкування. Ключові слова: інтерактивне навчання, технології, викладач, студенти, нестандартне мислення, комунікативні вміння.