Необхідність запровадження просторового планування як цілісного інструменту управління земельними ресурсами в Україні - Dorosh, A. (Землеустрій, кадастр і моніторинг земель, 2017)
Значна увага приділена опрацюванню правового врегулювання просторового і територіального планування землекористування як в Україні, так і Австрійській республіці. Встановлено, що система територіального планування є доволі таки складною, поділеною на містобудівну та землевпорядну й неефективною у прийнятті рішень при плануванні використанні земель в Україні. У цьому зв’язку запропоновано запровадити просторове планування як ефективний інструмент управління землекористуванням, який забезпечуватиме раціональність землекористування в нинішніх умовах і в перспективі та врегулювати поняття «просторове планування» на законодавчому рівні Ключові слова: планування використання земель, просторове планування, територіальне планування