Кадастр Польщі:сучасний стан і перспективи розвитку - Kemp, O. (Землеустрій, кадастр і моніторинг земель, 2017)
Сучасний кадастр Польщі бере свій початок більш ніж 200 р. тому. Протягом останніх століть він постійно змінювався як і його функції. Нині площа Польщі 322 575 кв. км, тут проживає 38,5 млн осіб. У Польщі близько 33,2 млн земельних ділянок (6,5 млн ділянок у населених пунктах, 26,7 млн земельних ділянок у сільській місцевості), 4,1 млн будівель (3,0 млн в містах, 1,1 млн в сільській місцевості). Земельні ділянки і будівлі внесені до кадастру нерухомості. У доповнення до фіскальних і статистичних функцій, інформаційна його функція виходить на перший план. Роботи над удосконаленням кадастру тривають постійно. У Польщі вже почалася розробка проекту 3D кадастру, загального податку на нерухомість і трансформації кадастру нерухомості до багатоцільового кадастру. Ключевые слова: кадастр, 3D кадастр, багатоцільовий кадастр, кадастрова вартість.