Сутність та поняття поділу (перерозподілу) земель як соціально-економічної категорії та функції реалізації державної земельної політики - Lobunko, A. (Землеустрій, кадастр і моніторинг земель, 2017)
Обґрунтовано сутність поділу (перерозподілу) земель як процес збалансування протиріч у потребах в земельних ділянках громадян, юридичних осіб, територіальних громад, держави для відповідних цілей і наявністю земельних та інших природних ресурсів відповідної кількості і якості та визначено його поняття. Ключові слова: поділ земель за категоріями, види цільового призначення, класифікація земельних угідь