Удосконалення формування даних про режим землекористування та земельні ділянки у нових облікових формах Державного земельного кадастру - Kovalyshyn, O. (Землеустрій, кадастр і моніторинг земель, 2017)
Перебудова системи економічної інформації обліку і статистики до міжнародних стандартів зумовлює удосконалення одержання їх даних в Державному земельному кадастрі. В зв’язку з цим у державі запроваджуються нові методичні підходи та облікові форми накопичення даних. Принцип їх формування побудований за схемою перенесення інформації з реєстраційної системи та старих форм у нові, шляхом їх верифікації. У статті проаналізовано структурні недоліки нових форм обліку земель, обґрунтовано напрями удосконалення формування даних про режим землекористування і земельні ділянки у нових облікових формах державного земельного кадастру. Ключові слова: державний земельний кадастр, основний, поточний облік, форми обліку, угіддя, реєстрація земельних ділянок.