Економічні умови чергування культур як спосіб запобігання деградації агроландшафту - Shevchenko, O.; Openko І.; Tsviakh О. (Землеустрій, кадастр і моніторинг земель, 2017)
Висвітлено економічні передумови впровадження чергування культур як способу запобігання деградації агроландшафтів, які, на противагу існуючим, ґрунтуються на порівнянні економічного ефекту, одержуваному при фактичній і оптимальній структурі посівних площ у сівозмінах. Ключові слова. чергування культур, сівозміна, деградація агроландшафту, додатковий дохід.