Основні напрями вирішення проблем деградації та опустелювання земель в Україні - Movchan, M. (Землеустрій, кадастр і моніторинг земель, 2017)
Висвітлено і обґрунтовано основні напрями вирішення проблем деградації та опустелювання земель в Україні. Запропоновані пріоритетні напрями щодо запобігання деградації та відновлення деградованих земель. Ключові слова: деградація земель, опустелювання, категорії деградованих і малопродуктивних земель, лісомеліорація, напрями дій.