Значимість програм регіонального розвитку в економічному зростанні сільських регіонів - Dorosh, A. (Землеустрій, кадастр і моніторинг земель, 2017)
Розкрито сутність дефініції «регіон», визначено типи регіонів. На підставі проведеного аналізу запропонованої австрійськими науковцями спіралі негативного розвитку громад або регіонів доведено, що саме погіршення демографічної ситуації в Україні суттєво впливає на їх економічний розвиток. Оцінено роль міжнародних програм регіонального розвитку в країнах ЄС та надано пропозиції із формування довготривалої Національної стратегії розвитку депресивних територій, регіональних програм розвитку як важливих інструментів спрямованих на фокусування людського ресурсу здатного формувати додану вартість у регіонах. Ключові слова: регіональний розвиток, сільські регіони, депресивні території, регіональні програми розвитку, Національні стратегії розвитку