Проблеми класифікації та формування земель авіаційного транспорту - Novakovska, I.; Skrypnyk, L. (Землеустрій, кадастр і моніторинг земель, 2017)
Розглянуто стратегічні напрями розвитку авіаційної галузі і недоліки сучасної класифікації землекористування авіаційного транспорту за цільовим призначенням. Обґрунтовано необхідність внесення змін до Земельного кодексу, Повітряного кодексу, Закону України «Про державний земельний кадастр» визначивши термін «землі авіаційного транспорту» єдино обґрунтованим для ведення обліку та регулювання земельних відносин.Запропоновано перелік робіт, необхідних для реалізації Програми розвитку аеропортів у сфері землекористування. Ключові слова: транспортна система, регулювання землекористування, категорія земель, режим використання земель, обмеження у землекористуванні.