Концептуальні засади атласного геоекологічного картографування різнорангових геопросторових об’єктів і систем - Kovalchuk, I. (Землеустрій, кадастр і моніторинг земель, 2017)
У статті обговорюються актуальні питання цифрового атласного тематичного картографування. Показано, що атласне геоекологічне картографування дозволяє якісно візуалізувати різноманітну просторово-часову інформацію в динаміці і статиці, відобразити геоекологічний стан різнорангових обʼєктів, тенденції його змін, оцінити вплив природних та антропогенних чинників на нього. Вирішення цього завдання можливе при правильному виборі картографічного сервісу, який може виступати базою для створення широкого спектру інтерактивних карт цифрового атласу. Разом з тим, прикладів створення атласів геоекологічної тематики як у паперовій, так і в цифровій формі поки що є небагато, тому у статті дається огляд існуючих підходів до вирішення цієї проблеми, висвітлюється авторський досвід атласного геоекологічного картографування різнорангових територіальних систем Ключові слова: атласне картографування, геоекологічний атлас, геоінформаційні технології, класифікація атласів і тематичних карт.