Порівняльний аналіз ефективності функціонування контурно-меліоративної організації території в Україні та США - Butenko, E.; Kharytonenko, R. (Землеустрій, кадастр і моніторинг земель, 2017)
Розглянуто історичні передумови впровадження контурно-меліоративної організації території в Україні і ефективність функціонування аналогічних об’єктів на сільськогосподарських землях штатів США, які мають схожі ґрунтово-кліматичні особливості та прояв ерозійних процесів. Запропоновано ряд заходів, спрямованих на зниження проявів ерозії ґрунтів на сільськогосподарських землях та оптимізації агроландшафтів. Ключові слова. Контурно-меліоративна організація території, ерозія, водна ерозія, агроландшафт, охорона земель.