Оцінка впливу стану екологічної безпеки населення міста Києва на рівень захворюваності - Kirova, M. (Землеустрій, кадастр і моніторинг земель, 2017)
Зроблений моніторинг впливу забруднення атмосферного повітря на стан здоров’я населення міста Києва. Встановлений прямий зв¢язок між збільшенням концентрації шкідливих речовин в атмосферному повітрі забрудненоії територіії та зростанням захворюваності населення, у тому числі хворобами органів дихання, систем кровообігу, крові і кровотворних органів, ендокринної системи, нервової системи. Ключові слова. Екологічна безпека, антропогенний вплив, атмосферне повітря, забруднювальні речовини, рівень забруднення, стан здоров¢я населення, рівень захворюваності населення.