Теоретико-методологічні засади землевпорядного процесу - Tretiak А.; Dorosh, Y.; Kupriyanchyk, I. (Землеустрій, кадастр і моніторинг земель, 2018)
Обґрунтовано, що основу теорії землевпорядного процесу складають його функції: забезпечення всіх заінтересованих осіб об’єктивною інформацією щодо регламентації відносин та вироблення правил узгодження державних, громадських та приватних земельних інтересів у системі управління земельними ресурсами та землекористуванням. Ключові слова. Землеустрій, землевпорядний процес, землевпорядний проект, землевпорядна процедура, землевпорядні дії.