Екологічні засади формування землекористування територій природно-заповідного фонду в складі екологічної мережі України - Hetmanchik, I.; Hunko, L.; Kolhanova, I. (Землеустрій, кадастр і моніторинг земель, 2018)
Висвітлено еколого-економічні заходи щодо формування землекористування територій природно-заповідного фонду в складі екологічної мережі України, його сучасний стан і проблеми, а також напрями вдосконалення. Ці заходи направленні на збалансоване забезпечення потреб населення і галузей економіки земельними ресурсами, раціональне використання та охорону земель, збереження ландшафтного та біологічного різноманіття, створення екологічно безпечних умов проживання населення й господарської діяльності та захист земель від виснаження, деградації і забруднення. Ключові слова: екологічна мережа, ландшафт, природно-заповідний фонд, стале землекористування, біоти.