Законодавче регулювання державної допомоги у галузі природохоронного землекористування як інструмент державної політики - Demydenko, L. (Землеустрій, кадастр і моніторинг земель, 2018)
Проаналізовано нормативні документи, за якими економічні стимули можуть стати державною допомогою, визначено шляхи розробки європейської та національної політики, які дозволять виділення державної допомоги на охорону навколишнього середовища та природоохоронне землекористування, стимулювання збереження біорізноманіття на законній підставі. Ключові слова: державна допомога, природоохоронне землекористування, екологічний податок, збереження біорізноманіття, природоохоронні території.