Побудова економіко-статистичної моделі залежності земельної ренти від природних властивостей ґрунту - Avramchuk, B. (Землеустрій, кадастр і моніторинг земель, 2018)
Досліджено взаємозв’язок між природними властивостями ґрунтів (у вигляді балів бонітету), прибутком та диференціальним рентним доходом з гектара землі при вирощуванні пшениці шляхом проведення кореляційного аналізу величини зміни кожного показника. Ключові слова: ґрунт, бонітування, родючість, урожайність, диференціальна земельна рента, валовий дохід, сільське господарство, кореляція, регресія.