Фінансова стійкість об’єднаних територіальних громад та їх землеустрій: стан і проблеми - Novakovsky, L.; Tretyak, A.; Dorosh, Y. (Землеустрій, кадастр і моніторинг земель, 2019)
Обґрунтовано, що для покращення фінансового стану створюваних об’єднаних територіальних громад необхідно здійснити землевпорядні заходи щодо встановлення їх меж та землевпорядкування територій, які як земельні поліпшення дозволять збільшити вартість земель і відповідно надходжень у бюджет від плати за землю. Для визначення правових і організаційних засад землевпорядкування об’єднаних територіальних громад розроблено пропозиції щодо внесення змін у чинне законодавство. Ключові слова: землеустрій, схеми землеустрою, території об’єднаних територіальних громад, землекористування, землевпорядкування, плата за землю.