Перспективи розвитку агробізнесу на сільських територіях. Проект Cвітового Банку «Cприяння розвитку бізнесу в сільському господарстві» (EBA) - Avramchuk, B.; Loshakova, Y. (Землеустрій, кадастр і моніторинг земель, 2019)
(EBA) є ініціативою Групи Світового Банку, яка визначає та контролює правила політики, що впливають на ринки сільського господарства та агробізнесу. Проект представляє глобально-порівнянний характер даних, які можуть інформувати уряд щодо прийняття рішень та заохочувати політичний діалог з залученням зацікавлених сторін з метою створення середовища, що сприяє місцевому, регіональному та міжнародному бізнесу в сільському господарстві. Проект «Сприяння розвитку бізнесу в сільському господарстві 2017» ставить собі за мету сприяти створенню умов для агробізнесу. Надаючи ключові дані про нормативно-правові документи, зіставлені на глобальному рівні, проект нарощує інформаційну базу, яка може бути використана для проведення діалогу з питань розробки політики та реформ. Такі зусилля можуть стимулювати діяльність приватного сектора і привести до створення більш ефективних і дієвих ланцюжків цінностей в сільському господарстві. Ключові слова: ВВП, агробізнес, стратегія, глобалізація, урбанізація