Використання ідеології інфраструктури геопросторових даних для створення системи обліку та управління земельно-майновими комплексами підприємств та територіальних громад, в тому числі ОТГ - Dorosh, Y.; Ibatullin, S.; Tarnopolskyi, Ye.; Tarnopolskyi, A.; Kravchenko, O. (Землеустрій, кадастр і моніторинг земель, 2020)
Розглянуто можливість та обґрунтовано доцільність використання ідеології інфраструктури геопросторових даних(надалі НІГД) для створення системи обліку та управління земельно-майновими комплексами підприємств та територіальних громад, в тому числі ОТГ. Необхідність створення систем обліку та управління земельно-майновими комплексами зумовлено: масштабним переходом на цифрові технології в управлінні підприємств, установ та територій, оподаткуванням нерухомості, процесами децентралізації, створенням Національної інфраструктури геопросторових даних. Обґрунтовано необхідність врахування принципів і стандартів національної інфраструктури геопросторових даних. Сформовано напрями, за якими відомості про земельно-майнові комплекси можуть бути використані для наповнення Національної інфраструктури геопросторових даних та обґрунтування прийняття управлінських рішень . Серед ключових питань, які забезпечать використання ідеології НІГД для створення системи обліку та управління земельно-майновими комплексами підприємств та територіальних громад, в тому числі ОТГ необхідно вирішити питання забезпечення інтероперабельності даних про об’єкти земельно-майнового комплексу, використання єдиної картографічної основи, принципів та процедури валідації даних, виправлення помилок в даних, механізми доступу до даних учасникам процесу, можливість багаторазового повторного використання даних та ліцензування даних .