Головні концептуальні положення створення електронного Державного реєстру культурної спадщини України. Частина 2: Процеси. - Chabaniuk, V.; Dyshlyk, O.; Polyvach, K.; Pioro, V.; Kolimasov, I.; Nechyporenko, J. (Землеустрій, кадастр і моніторинг земель, 2022)
У Частині 2 описані процеси діяльності зі створення нового сучасного електронного Державного реєстру нерухомої культурної спадщини (КС) України. Вони є частиною методології, що базується на Каркасах Рішень (КаРі) АГІС-КС1, де АГІС-КС1 позначає першу чергу ієрархічно структурованої Атласної ГеоІнформаційної Системи (АГІС) КС. АГІС загалом складається з чотирьох страт: Операційної (w), Аплікаційної (a), Концептуальної (b) і Загальної (g). Процеси, що розглядаються у статті, відносяться до aКаРі АГІС-КС1, який визначає діяльність між підсистемами АГІС-КС1 Аплікаційної і Операційної страт. Згадуються також процеси, які відносяться до bКаРі АГІС-КС1, який визначає діяльність між підсистемами АГІС-КС1 Концептуальної і Аплікаційної страт. КаРі АГІС-КС1 визначається пакетами і відношеннями між ними «петради» Публікації-Продукти-Процеси-Основи-Сервіси АГІС-КС1. Пакети Продукти-Процеси-Основи АГІС-КС1 і відношення між ними називаються головною тріадою КаРі. Ця тріада є основою Головних Концептуальних положень 1-3. Для останніх справедливі такі співвідношення: КаРі.Продукти – положення 1, КаРі.Процеси – положення 2, КаРі.Основи – положення 3. У Частині 2 рекомендуються процеси розроблення і гарантування якості діяльності зі створення АГІС-КС1 із КаРі АГІС-КС1.Процеси. Ці рекомендації є фактично Головним Концептуальним положенням 2. Ключові слова: Каркас Рішень (КаРі), Атласна ГеоІнформаційна Система (АГІС), Державний реєстр нерухомої культурної спадщини, процеси розроблення і гарантування якості.