Аналіз інвестиційної привабливості земельних ділянок на території Черкаської області - Riabova, Y. (Землеустрій, кадастр і моніторинг земель, 2024)
Вивчення питання інвестиційної привабливості земельних ділянок є досить актуальним, оскільки земельні ресурси є важливим активом для інвесторів та розвитку регіону. У зв’язку з постійним зростанням інтересу до інвестицій у земельні ділянки, аналіз їх привабливості стає ключовим завданням для регіонального розвитку та економічного зростання. Представлено результати дослідження інвестиційної привабливості земельних ділянок на території Черкаській області, яке передбачало аналіз широкого спектру факторів, що впливають на рішення інвесторів про вкладення коштів у земельні ресурси обраного регіону. Проаналізовано економічні, соціальні та інфраструктурні аспекти землекористування Черкаської області з метою визначення загальної інвестиційної привабливості. Особливу увагу приділено аналізу потенційних можливостей розвитку сталого землекористування та збалансованого використання земельних ресурсів у регіоні. Розкрито динаміку земельних відносин в області, враховуючи їх ретроспективу і сучасні тенденції. Проаналізовано правове середовище регулювання земельних відносин і його вплив на інвестиційну активність у регіоні, що дало змогу ширше оцінити привабливість Черкаської області для інвестицій у земельні ділянки. Результати дослідження можуть бути покладені в основу інвестиційних стратегій інвесторів, а також слугувати основою для обґрунтування рішення стосовно вкладень у земельні активи Черкаської області. Ключові слова: Інвестиції, інвестиційний потенціал, стале землекористування, збалансоване використання земельних ресурсів, ефективність використання земельних ресурсів, економічний розвиток, ринок нерухомості, законодавство, інвестиційні можливості.