Напрями відновлення сільськогосподарського виробництва на радіоактивно забруднених землях - Kustovska, О.; Lebedeva, E. (Землеустрій, кадастр і моніторинг земель, 2017)
У статті проаналізовано сучасний стан сільськогосподарського виробництва на радіоактивно забруднених землях. Викладені результати досліджень напрямів відновлення сільськогосподарського землекористування, обумовлених наслідками аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Охарактеризовано постчорнобильський екологічний стан сільськогосподарських угідь і рівні забруднення продукції. Обґрунтовано можливості відновлення сільськогосподарського виробництва, можливості відродження і розвитку провідних галузей рослинництва, тваринництва, лісівництва досліджуваного об’єкту.Ключові слова: відновлення, радіоактивно забруднені землі, ґрунти, сільськогосподарська продукція, екологічний стан.