Еколого-економічна оптимізація сільськогосподарських землекористувань на регіональному рівні - Butenko, E.; Kasanchyk, V. (Землеустрій, кадастр і моніторинг земель, 2017)
Розкриті особливості оптимізації та формування раціонального землекористування в державі. Вивчена проблема незбалансованості земельного фонду регіону. Запропонований спосіб оптимізації земельних угідь з метою досягнення екологічної рівноваги агроформувань Черкаської області за рахунок заходів по виведенню орних земель із інтенсивного сільськогосподарського обробітку.Ключові слова: земельні ресурси, еколого-економічна оптимізація, сталий розвиток, раціональне землекористування.