Поділ земель за основним цільовим призначенням, як функція управління землекористуванням в Україні - Lobunko, A. (Землеустрій, кадастр і моніторинг земель, 2017)
Обґрунтовано, що для підвищення ефективності управління землекористуванням в Україні необхідне удосконалення підходів до класифікації земель за основним цільовим призначенням із врахуванням системи класифікації землекористувань ЄЕК. Запропоновано виділення серед критеріїв вимог щодо забезпечення необхідною інформацією механізму оподаткування земель і реєстрації прав та застосування ієрархічної моделі, що базується на змішаному використанні критеріїв щодо видів покриття земельних ділянок і видів діяльності.  Ключові слова: поділ земель, цільове призначення, класифікація земель, управління землекористуванням