Землевпорядний регламент як інструмент планування розвитку землекористування в Україні - Dorosh, O.; Buriak, R.; Kupriyanchyk, I. (Землеустрій, кадастр і моніторинг земель, 2017)
Обґрунтовано доцільність запровадження на практичному рівні землевпорядних регламентів через розроблення проектів землеустрою щодо зонування земель, що сприятиме у поєднанні з містобудівними регламентами досягненню екобезпечності в землекористуванні. Запропоновано методологічний підхід до формування правового режиму землекористування при зонуванні земель за їх категоріями. Наведено авторське визначення землевпорядного регламенту.Ключові слова: планування землекористування, містобудівний регламент, землевпорядний регламент,категорії земель, зонування земель, типи землекористування.