Проблеми понятійного апарату економіки природокористування: співвідношення системи та механізму землекористування - Martyn, A.; Barvinsky, A.; Tykhenko, R. (Землеустрій, кадастр і моніторинг земель, 2018)
Наведено аналіз співвідношення категорій «система» і «механізм» та їх використання в економіці землекористування. Показано, що еколого-економічний механізм є важливою складовою системи землекористування і основним інструментом реалізації її функцій.Ключові слова: механізм, система, економіка землекористування, категорії, інструмент, термінологія.