Використання орних земель на основі агроекологічної оцінки грунтів - Drebot, O.; Kudryk, А.; Savchuk, O. (Землеустрій, кадастр і моніторинг земель, 2018)
Досліджено природні властивості ґрунтів в межах землеволодінь та землекористувань території Крилівської сільської ради Ружинського району Житомирської області. Агровиробничі групи ґрунтів розподілено на класи придатності за десятьма класифікаційними ознаками. Встановлено, що не вся площа ріллі є придатною для вирощування пшениці озимої. Розраховано оціночну урожайність пшениці озимої на основі балів бонітету ґрунтів та доведено необхідність врахування якості ґрунтів при землеустрої. Ключові слова. Придатність ґрунтів, агровиробничі групи ґрунтів, урожайність пшениці озимої, землеустрій.