Інформація про земельні ресурси в інфраструктурі геопросторових даних - Ren, L.; Bogdanets, V. (Землеустрій, кадастр і моніторинг земель, 2019)
Земля є основою всієї людської суспільної виробничої діяльності і є дорогоцінним природним ресурсом та майном. Земля - невідновлюваний ресурс з обмеженою територією. З розвитком людського суспільства попит на землю також зростає. Для того, щоб краще використовувати земельні ресурси, науково планувати використання земель, захищати земельні ресурси, отримувати максимальну економічну вигоду та досягти сталого соціально-економічного розвитку, дуже важливим є доступ до інформації про землю. Картографія, яка виникла виробничою діяльністю людського суспільства, має тісний зв'язок з землею. З розвитком сучасних інформаційних технологій виникло все більше і більше нових технологій, що сприяло розвитку та зміні картографії, мережевих інформаційних технологій та технологій баз даних. Цей розвиток також сприяло виникненню та розвитку інфраструктури просторових даних (ІГД). Ці зміни полегшують придбання інформації про землю, а види та кількість отриманої інформації є більш диверсифікованими та величезними.Ключові слова: картографія, інфраструктури просторових даних (ІГД), геодані. земельні ресурси.