Картографування медоносних дерев - Moskalenko, A.; Domina, I. (Землеустрій, кадастр і моніторинг земель, 2019)
Висвітлено можливості застосування даних дистанційного зондування Землі для ідентифікації нектаро- та пилконосних багаторічних рослин, як кормової бази бджільництва. Визначено та структуровано у функціональну модель ключові компоненти досягнення цілей дослідження. Здійснено тематичну обробку даних дистанційного зондування Землі та визначено оптимальний період ідентифікації медоносних дерев кормової бази бджільництва.Ключові слова: Дани дистанційного зондування Землі, кормова база бджільництва, класифікація зображень