Землевпорядна освіта України в умовах євроінтеграціі - Drebot, O.; Zubova, O.; Lukianenko, O.; Krasnolutsky, O. (Землеустрій, кадастр і моніторинг земель, 2019)
У статті розглянуто актуальні проблеми процесу євроінтеграції у сфері землевпорядної освіти. Доведено необхідність змін у сфері вищої освіти при викладанні дисциплін землевпорядних спеціальностей з огляду на важливість підвищення рівня знань студентів для формування свідомості єдності європейських цінностей та забезпечення працевлаштування, в тому числі на європейському ринку праці. Метою статті є формування підходів та принципів ведення навчального процесу, діяльності вищих навчальних закладів загалом для підвищення рівня знань студентів та формування необхідних професійних навичок і соціальної причетності до європейських процесів у сфері землеустрою. У статті використано метод наукового аналізу, синтезу і узагальнення існуючих національних та європейських підходів викладання дисциплін для студентів землевпорядного профілю. У результаті досліджень встановлено, що необхідно застосовувати комплексний підхід при викладанні дисциплін, який включає: введення нових дисциплін, або тем, у навчальний процес, що вивчають європейські принципи ведення землеустрою; проведення наукових досліджень у цьому напрямку; співпраця з іншими навчальними закладами, представниками органів Держгеокадастру, землевпорядними організаціями; а також вільне поширення наукових досліджень. Викладений матеріал у статті є підґрунтям побудови та удосконалення навчального процесу землевпорядної освіти.Ключові слова. Євроінтеграція та освіта, землевпорядна освіта, землеустрій.