Теоретичні засади формування платформи системних взаємодій земельно-ресурсного та ринкового циклів розвитку - Tretiak, N.; Sakal, O.; Lobunko, Yu. (Землеустрій, кадастр і моніторинг земель, 2020)
Світові тенденції розвитку економічної теорії та методології сьогодні свідчать про нагальну потребу формування нової концептуальної основи економічних відносин, їх регулювання, проведення нової економічної політики, звернення до новітнього бачення господарської практики, зокрема у сфері природокористування. Зазначеними чинниками й обумовлено вибір напряму дослідження платформи системних взаємодій земельно-ресурсного та ринкового циклів розвитку. Метою даної статті є дослідження концептуальних засад формування платформи системних взаємодій земельно-ресурсного та ринкового циклів розвитку для забезпечення суспільного добробуту та сталого просторового розвитку країни. Досягнення зазначеної мети зумовило необхідність розкрити наступні завдання: визначити цілі, мету функціонування платформи системних взаємодій земельно-ресурсного та ринкового циклів розвитку та визначити структуру взаємопов’язаних елементів платформи на загальнодержавному рівні. В результаті у статті досліджено теоретичні засади формування платформи системних взаємодій земельно-ресурсного та ринкового циклів розвитку, зокрема здійснено ідентифікацію його системних характеристик. Наведено структуру взаємопов’язаних елементів платформи системних взаємодій на загальнодержавному рівні. Визначено цілі й мету її функціонування та обґрунтовано спрямування перших на досягнення мети – забезпечення суспільного добробуту і сталого просторового розвитку країни, а також функції платформи системних взаємодій земельно-ресурсного та ринкового циклів розвитку на загальнодержавному рівні.