Науково-методичні засади розподілу (перерозподілу) земель за цільовим призначенням та видами використання - Dorosh, Y.; Dorosh, O.; Kharytonenko, R.; Dorosh, A.; Zastulka, O. (Землеустрій, кадастр і моніторинг земель, 2020)
Проаналізовано нормативно-правові акти та наукові публікації щодо проведення розподілу (перерозподілу) земель за цільовим призначенням та видами використання на прикладі землекористувань установ та підприємств Національної академії аграрних наук України (далі - НААН). Встановлено, що в чинному законодавстві відсутній вид документації із землеустрою, щодо вирішення питань розподілу (перерозподіл) земель за видами використання. Враховувати специфіку використання земель землекористувань установ та підприємств НААН, що мають у своєму складі земельні ділянки, дослідні поля, розсадники, цінні землі для ведення наукових досліджень ,що необхідно враховувати при розробленні документації із землеустрою. Обгрунтовано необхідність запровадження наукового обґрунтування щодо визначення цільового призначення та виду використання, як розділу в документації із землеустрою Запропоновано структуру, зміст та склад документації із землеустрою де запропоновано розділ основних положень розподілу (перерозподілу) земель за видами використання в системі землекористувань установ та підприємств НААН.Ключові слова: землеустрій, наукове обґрунтування, розподіл (перерозподіл) земель, науково-дослідне землекористування.