Понятійний апарат оброблення безпечних відходів в області їх захоронення та в рамках імплементації законодавства ЄС в Україні - Petrovych, O.; Yevsiukov, T. (Землеустрій, кадастр і моніторинг земель, 2020)
Анотація. В Україні понятійний апарат сфери оброблення муніципальних відходів в області їх захоронення має недоліки, а в рамках імплементації законодавства ЄС в Україні з’являються нові терміни, які вносять свої корективи. Це призводить до невизначеності, незрозумілості, розбіжності і неправильного використання понять суб’єктами сфери відходів, науковцями, авторами статей тощо. Для початку реформування системи відходів потрібно з’ясувати недоліки минулого понятійного апарату і чітко сформувати розуміння нового.Дане дослідження покликане проаналізувати понятійний апарат оброблення безпечних відходів в області їх захоронення та в рамках імплементації законодавства ЄС в Україні, а саме термінологія до початку реформи управління відходами і після, пошук спільного і розбіжного, виявлення недоліків в тлумаченнях та власне бачення таких визначень.При написанні даної статті використовувався теоретичний метод, метод вивчення нормативних та інструктивно-методичних документів, синтез, аналіз, порівняння, групування. Теоретичною базою слугували праці українських вчених, аспірантів, нормативно-правова база України та ЄС в області відходів.По завершенню дослідження було сформовано чотири групи термінів по кожній із яких з’ясовані плюси та недоліки визначення термінів, а також запропоновано шляхи вдосконалення понятійного апарату оброблення безпечних відходів в області їх захоронення та в рамках імплементації законодавства ЄС в Україні.Ключові слова. Понятійний апарат, термін, відходи, захоронення, імплементація законодавства ЄС.