Використання ідеології інфраструктури геопросторових даних для створення системи обліку та управління земельно-майновими комплексами підприємств та територіальних громад, в тому числі ОТГ - Dorosh, Y.; Ibatullin, S.; Tarnopolskyi, Ye.; Tarnopolskyi, A.; Kravchenko, O. (Землеустрій, кадастр і моніторинг земель, 2020)
Розглянуто можливість та обґрунтовано доцільність використання  ідеології  інфраструктури геопросторових даних(надалі НІГД) для створення системи обліку та управління земельно-майновими комплексами підприємств та територіальних громад, в тому числі ОТГ.Необхідність створення систем обліку та управління земельно-майновими комплексами зумовлено: масштабним  переходом на цифрові технології в управлінні підприємств, установ та територій, оподаткуванням нерухомості, процесами децентралізації, створенням Національної інфраструктури геопросторових даних.Обґрунтовано необхідність врахування принципів і стандартів національної інфраструктури геопросторових даних. Сформовано напрями, за якими відомості про земельно-майнові комплекси можуть бути використані для наповнення Національної інфраструктури геопросторових даних та обґрунтування прийняття управлінських рішень .Серед ключових питань, які забезпечать використання  ідеології  НІГД для створення системи обліку та управління земельно-майновими комплексами підприємств та територіальних громад, в тому числі ОТГ необхідно вирішити питання  забезпечення інтероперабельності даних про об’єкти земельно-майнового комплексу, використання єдиної картографічної основи, принципів та процедури валідації даних, виправлення помилок в даних,  механізми доступу до даних учасникам процесу, можливість багаторазового повторного використання даних та ліцензування даних .